Početak | Uslovi korišćenja

Opšti uslovi korišćenja

OPŠTI USLOVI POSLOVANJA

Opšti uslovi poslovanja internet prodavnice FREE-TIME  sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošaca i medunarodnim kodeksima za e-poslovanje.

Kod registracije u sistem internet shopa, posetilac sajta FREE-TIME prijavljuje svoje korisnicko ime i lozinku.

Nakon što se registruje, posetilac postaje korisnik i stice pravo na kupovinu.
Minimalan iznos porudzbine je 1.000,00 rsd

Roba se isporucuje na teritoriji Srbije.

Opšti uslovi poslovanja podrazumevaju delovanje internet shopa FREE-TIME, prava korisnika, i poslovni odnos izmedu ponudaca i kupca.

DOSTUPNOST INFORMACIJA (sažetak Zakonodavstva)

Ponudac se obavezuje, da ce kupcu uvek osigurati sledece informacije:
a.    podatke o preduzecu (ime i sedište preduzeca, PIB i maticni broj);
b.    kontakt adrese, koje omogucavaju brzu i efikasnu komunikaciju (e-mail, telefon)
c.    bitne karakteristike robe tj. usluge (ukljucujuci post-prodajne usluge i garancije)
d.    dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga, koja je u ponudi na internet stranici, trebalo bi da bude dobavljiva u razumnom roku)
e.    uslove dostave proizvoda ili izvršenje usluga (nacin, mesto i rok dostave)
f.    sve cene moraju biti jasno i nedvosmisleno odredene i vidljivo prikazane, sa informacijama o tome da li su ukljuceni porezi i troškovi prevoza
g.    nacin placanja i dostave
h.    vremensko ogranicenje ponude
i.    rok, u kojem je moguce odustati od ugovora i uslovi za odustajanje, pored toga i to, koliko kupca košta vracanje proizvoda
j.    kod pritužbi mora biti objašnjen postupak, ukljucujuci sve kontaktne podatke.

PONUDA ARTIKALA

Zbog prirode poslovanja preko interneta, ponuda shopa FREE-TIME se vrlo brzo ažurira i menja. Cene su prikazane kao redovne cene i akcijske cene. Redovne cene su obicno preporucene maloprodajne cene proizvodaca ili uvoznika, ili su cene koje oblikuje sam ponudac. Internet cena je ona, koja vredi pri kupovini preko interneta u slucaju placanja celog iznosa.

NAČIN PLAĆANJA

U Internet shopu FREE-TIME ponuđač omogućava sledeće načine plaćanja:
•    po preuzimanju (vredi prikazana cena u Internet shopu) za fizička lica
•    nalogom za plaćanje na račun (po ponudi-predračunu) (vredi cena prikazana u Internet shopu).
Plaćanje platnom tj. kreditnom karticom trenutno nije moguće. Ponuđač izdaje račun s razdvojenim troškovima i obaveštenjima kupcu, kako odustati od kupovine i vratiti proizvode, ako je to mouguće i potrebno. Kupoprodajni ugovor (narudžbina) je u elektronskom obliku spremljena na računaru ponuđača i kupcu dostupna 24 sata na dan u njegovom korisničkom profilu (Moj račun).

CENE


Cene prikazane na sajtu, su sa PDV-om. Cene vrede u trenutku predaje narudžbine i u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja, pod gore navedenim uslovima. FREE-TIME garantuje da će cena proizvoda koja je važila u trenutku zaključivanja porudžbine ostati nepromenjena do trenutka preuzimanja pošiljke. Troškovi dostave na adresu nisu uračunati u cenu proizvoda.

GARANCIJA KVALITETA

Artikli imaju garanciju, ako je tako navedeno u garantnom listu. Rokovi važenja garancije su navedeni na garantnom listu ili na računu. Informacija o garanciji je takođe istaknuta na strani gdje je artikal predstavljen. Ako nema informacije o garanciji, artikal nema garanciju ili taj podatak u tom trenutku nije poznat. U krajnjem slučaju, kupac može obavestiti ponuđača, koji će osigurati ažurnu informaciju.

POSTUPAK KUPOVINE

Nakon predaje narudžbine, kupac prima obaveštenje telefonski ili putem elektronske pošte, da je narudžbina primljena i obavestava kupca o nacinu resavanja reklamacije ili odustanka od kupovine na daljinu. Kupcu su detaljni podaci o sadržaju narudžbine uvek dostupni na internet stranici ponuđača. Prilikom kupovine robe na daljinu kupcu se dostavlja  ugovor o otkazivanju porudzbine.

PRAVO O TAJNOSTI PODATAKA

Ponuđač se obvezuje da će trajno čuvati sve lične podatke. Oni će biti korišćeni isključivo za slanje informativnog sadržaja, ponude, računa i eventualnih promena. Podaci korisnika ni u jednom slučaju neće biti predati trećoj osobi.

IZUZIMANJE ODGOVORNOSTI

Ponuđač se po svojim najboljim mogućnostima trudi da osigura ažurnost i pravilnost podataka, objavljenih na njegovim stranama. Usprkos tome može se dogoditi da se svojstva proizvoda, njihova dobavljivost promeni tako brzo, da ponuđač ne uspe ispraviti podatke na internet stranicama. U tom slučaju ponuđač je dužan da obavesti kupca o promenama i omogući mu odustajanje od narudžbine ili zamenu narudžbine. Ponuđač ne odgovara za sadržaj mišljenja o artiklima, koje napišu posetioci. Ponuđač mišljenja pre objave pregleda i odbije ona, koja sadrže očigledne neistine, uvrede ili navode na pogrešne zaključke. Ponuđač ne odgovara za informacije u mišljenjima i ne preuzima nikakvu odgovornost, koja proizlazi iz informacija o mišljenjima. Sve fotografije proizvoda su simbolične i zbog toga postoji mogućnost da se slika razlikuje od samog proizvoda.

REKLAMACIJA I POVRAĆAJ ROBE

 


PRAVO NA ODUSTAJANJE OD KUPOVINE, VRAĆANJE ROBE

Kupac ima pravo, da u roku od cetrnaest (14) dana po prijemu robe da bez navodjenja razloga odustane od kupovine.Na podnetu reklamaciju prodavac odgovara u roku od 8 dana sa izjasnjenjem o podnetoj reklamaciji ,i kupca pismeno ili elektronski obavestava o donetoj odluci ako je reklamacija prihvacenja u roku od 15 dana zahtev kupca ce biti ispunjen. Kupac je dužan da snosi troškove, koji nastaju pri vraćanju robe (troškovi dostave).
Robu je potrebno u odgovarajućoj ambalaži poslati na adresu: FREE-TIME, Nemanjina 14a, 31000 Užice. Proizvodi moraju biti neoštećeni, i ne moraju biti u orginalnoj ambalaži. Mora biti priložen originalni račun s dopisom o količini vraćene robe, popunjen ugovor o odustanku od kupovine na daljinu i transakcijski račun pošiljaoca (broj bankovnog računa, i naziv banke) da se može izvršiti povraćaj sredstava.
Ponuđač vraća ukupan iznos bez troškova dostave najkasnije u roku od 14 dana od primanja robe. Ponuđač nije dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke, koje ne odgovaraju njegovim opštim uslovima poslovanja.

 

Izjavu o odustanku od ugovora, možete  preuzeti na sledećem linku: PREUZMI

 

SAOBRAZNOST ROBE I NEDOSTACI

 

Prilikom prijema robe pregledajte robu i proverite njenu saobraznost sa naručenom, i istaknite postojanje nedostataka koji se mogu uočiti pregledom.

Za skrivene nedostatke koji su postojali u momentu prelaska rizika na kupca, prodavac odgovara u roku od 2 ( dve ) godine od prodaje stvari s tim što se pretpostavlja da su nedostatci postojali u momentu prelaska rizika na kupca, ako se pokažu u roku kracem od šest meseci od dana prijema robe, čime se ne isključuje pravo prodavca da dokazuje suprotno.

Momenat prelaska rizika sa prodavca na kupca je momenat predaje robe kupcu, ovlašcenom licu kurirske sluzbe ili licu koje je kupac ovlastio za prijem robe u njegovo ime.

U slučaju postojanja nedostataka za koje prodavac odgovara, na prava kupca i postupak ostvarivanja prava primenjuju je odredbe Zakona o zaštiti potrošaca, osim ako je u skladu sa ovim zakonom ugovoreno drugačije.

PRITUŽBE I SPOROVI

Ponuđač poštuje važeće zakonodavstvo o zaštiti potrošača. Ponuđač je dužan da uspostavi efikasan sistem obrade pritužbi. Kupac se može u slučaju pritužbe obratiti ponuđaču telefonom ili preko elektronske pošte. Postupak za predaju pritužbi moguć je preko elektronske pošte Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili pismeno na adresu preduzeća. Ponuđač će u roku od pet radnih dana potvrditi, da je primio pritužbu i obavestiti kupca o toku obrade iste. Ponuđač je svestan, da je bitna karakteristika potrošačkog spora, barem, što se tiče sudskog postupka, njegov odnos između ekonomske vrednosti zahteva i troškova, koji nastaju kod rešavanja samog spora. To je takođe glavna prepreka, da potrošač ne pokrene spor kod suda. Zato se ponuđač trudi, da po svojim najboljim mogućnostima, sve sporove reši sporazumno.

KOMUNIKACIJA

Ponuđač sme s korisnikom stupiti u kontakt preko sredstava komunikacija na daljinu osim, ako se korisnik o tome izričito ne suprotstavi. Reklamne elektronske poruke moraju sadržati sledeće:
•    moraju biti jasno i nedvosmisleno označene kao reklamne poruke,
•    pošiljalac mora biti jasno vidljiv,
•    različite akcije, promocije i druge tržišne tehnike, moraju biti označene kao takve. Upravo tako moraju biti jasno određeni uslovi učestvovanja u njima,
•    želju korisnika, da ne primaju reklamne poruke, potrebno je poštovati

 

 

         

 

 

Proizvođači